Rusya: ABD'nin güçlü ekonomisi olsa da bizi politikalarımızdan vazgeçiremez

Rusya: ABD'nin güçlü ekonomisi olsa da bizi politikalarımızdan vazgeçiremez

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin dünyanın en büyük ekonomisine sahip olmasına rağmen Rusya'yı politikalarından vazgeçirebilecek bir aracı olmadığını öne sürdü ve ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir anlaşma olmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Washington'ın Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar getirmesini önleyebilecek adımlar üzerinde çalışıp çalışmadığı sorusuna "ABD dünyanın en büyük ekonomisi olmasına rağmen Rusya'yı bağımsız politikasından vazgeçirebilecek bir aracı yok. Olabilecek her türlü kısıtlamayı getirerek de bu amaca ulaşamadı. Yaptırımlar hiçbir şeyi değiştirmedi" şeklinde yanıt verdi. 

Peskov, Rusya'nın da ABD'yi bu şekilde hareket etmekten vazgeçmeye zorlayacak bir aracı olmadığını da ekledi.

"Putin ile Trump arasında anlaşma yok"

ABD'deki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir anlaşma olduğu iddialarına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Peskov "Bu gerçekle bir alakası olmayan bir komplo teorisi. ABD kendisi için benzersiz bir durumun içine düştü: Hem toplumda hem de hükümette bir çatlak var. Bunun sonucu olarak da Trump'ın üzerinde çalışması gereken zor koşullar oluşuyor" dedi.

"Yaptırımlar oyun değil"

Yaptırımların bir oyun değil, çok ciddi bir konu olduğunu belirten Peskov "Sözgelimi yaptırımlarla Kuzey Akımı-2 projesini engellemek istiyorlar. Bu açıkça Rus gazından daha pahalı olan Amerikan sıvılaştırılmış gazının rekabet gücünü arttırma ve Avrupa'yı onu satın almaya zorlama girişimi" ifadelerini kullandı.

"Putin'i Ukrayna ve ABD'den önce Rusya ilgilendirir"

ABD ile ilişkiler ve Ukrayna ile olan sorunların Putin tarafından sürekli takip edildiğini belirten Peskov, Rus liderin her şeyden önce Rusya'daki durumla ilgilendiğini ifade etti.

Peskov "Putin'i her şeyden önce ülkemizde olup bitenler ilgilendiriyor. Bu her zaman böyleydi" dedi.

Putin'in uluslararası konular üzerinde de çalıştığını kaydeden Peskov "Suriye, bir genelkurmay başkanı olarak ve askerlerimiz bulunduğu için Putin'in her zaman dikkat ettiği bir mesele" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.