Rusya: ABD uzaya füze savunma sistemleri yerleştirilmesine olanak tanıyor

Rusya: ABD uzaya füze savunma sistemleri yerleştirilmesine olanak tanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin yeni füze savunma stratejisinin uzay füze savunma sistemleri yerleştirilmesine olanak tanıdığını öne sürdü.

ABD'nin yeni füze savunma stratejisiyle ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu stratejinin uzaya füze savunma sistemleri yerleştirilmesine olanak tanıdığını öne sürdü.

"Washington’un bölüşülemez askeri üstünlük ve çıkarlarını korumaya yönelik dünyanın her bir noktasında operasyon düzenleme imkanını sağlamaya çalıştığı" ifade edilen açıklamada, ABD’nin, füze savunma faaliyetine kısmi de olsa kısıtlamanın getirilmesi yönünde “tamamen varsayımsal bir olasılığı bile” düşünmediği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD, onları ‘tehdit eden’ füzeleri ‘önleyici’ tedbir olarak ‘fırlatılmadan önce’ imha etmeyi, anlayışlarına göre ‘meşru’ füze savunma yöntemi olarak gösterdi. Anlaşılır dile çevrilirse bu ağdalı ifade, ABD’nin düşman olarak gördüğü ülkelerin topraklarına önleyici ‘silahsızlandıran’ saldırıların yapılması anlamına geliyor”.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un bu belgesinin, çeşitli füzeleri fırlatma anında vurma yeteneğine sahip füze savunma sistemlerinin uzaya yerleştirilmesine ‘yeşil ışık’ yaktığı belirtilen açıklamada, “ABD idaresini, aklını başına toplamaya ve Reagan’ın kötü üne sahip ‘yıldız savaşları’ programını yeni ve daha yüksek teknolojik seviyede canlandırma yönündeki bu sorumsuz girişimlerden vazgeçmeye çağırıyoruz” dendi.

Bu planların, ABD ve müttefiklerinin güvenliğini güçlendirmeyeceğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, uluslararası güvenlikle ilgili tüm konularda tam kapsamlı diyalog başlatma çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.