ABD'de Rusya soruşturması tamamlandı: Rapor Adalet Bakanlığı'na ulaştı

ABD'de Rusya soruşturması tamamlandı: Rapor Adalet Bakanlığı'na ulaştı

ABD'de 2016 yılında yapılan ve Donald Trump'ın zafer elde ettiği başkanlık seçimlerinde Rusya'nın müdahalesini inceleyen özel yetkili savcı Mueller'in raporunu tamamladığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderdiği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde son başkanlık seçimlerinde Rusya'nın müdahalesini inceleyen özel yetkili savcı Robert Mueller araştırmasını tamamladı.

Adalet Bakanı Bill Barr özel yetkili savcının soruşturma sonuçlarının kendilerine ulaştığını açıkladı. Adalet Bakanı ayrıca bu hafta sonu raporun Amerikan Kongresi'ne de gönderileceğini belirtti.

Mueller'in raporuna ilk tepki Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders rapor hakkında sürecin işlemesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Gelecek adımın Adalet Bakanı Bill Barr'ın metni incelemesi olacağını belirten sözcü, "Sürecin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Özel savcının raporu Beyaz Saray'a ulaşmadı ve bilgilendirilmedik." dedi.

FBI, ABD'de Kasım 2016'da düzenlenen başkanlık seçimine, Rusya'nın Trump lehine müdahale ettiğine dair iddialarla ilgili soruşturma başlatmıştı. ABD Başkanı Trump seçim kampanyasına yönelik Rusya ile gizli bir anlaşmanın olmadığını söylüyor. Trump, özel yetkili savcı Robert Mueller'in Rusya soruşturmasını 100'den fazla kez 'cadı avı' olarak niteledi. Soruşturmada bugüne kadar 33 kişi farklı suçlardan davalık oldu.

Kremlin de seçimlere müdahale ettiği suçlamalarını reddediyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.