ABD’li demokratlar Rusya soruşturmasının yayınlanmasını talep etti

ABD’li demokratlar Rusya soruşturmasının yayınlanmasını talep etti

ABD’li demokratlar, Rusya’nın müdahale ettiği iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller’in hazırladığı raporun tamamının yayınlanmasını talep etti.

ABD’li önde gelen Demokratlar, 2016 yılındaki başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller’in, yaklaşık iki yıl süren soruşturmasını tamamlayarak hazırladığı raporun tamamının yayınlanmasını talep etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Demokrat Azınlık Lideri Chuck Schumer, yayınladıkları ortak açıklamada, ABD Başsavcısı William Barr’ın Mueller'in raporunu kamuoyuyla paylaşılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

Pelosi ve Schumer açıklamada, Beyaz Saray'ın raporun ne kadarının kamuoyuna açıklanacağı konusunda alınacak kararlara müdahale etmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Demokrat Parti'nin önde gelen iki ismi yaptıkları yazılı açıklamada Mueller'in Beyaz Saray'a raporla ilgili ön bilgi vermemesi gerektiğini de ifade etti.

ABD’de 2016 yılındaki başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller, yaklaşık iki yıl süren soruşturmasını tamamlayarak hazırladığı raporu dün akşam sunmuştu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, uzun süredir beklenen bu raporun sunulmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders bundan sonra atılacak adımların Başsavcı William Barr'a bağlı olduğunu belirtti. Sarah Sanders, Beyaz Saray'ın özel yetkili savcı Mueller'in raporu konusunda bilgilendirilmediğini ya da raporun kendilerine verilmediğini belirtti.

2020'de yapılması planlanan başkanlık seçimlerine adaylığını koyan pek çok Demokrat raporun yayınlanmasını istiyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.