Hamas'tan Yüzyılın Anlaşması'na karşı destek için Malezya ziyareti

Hamas’ın Eski Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ABD'nin hazırladığı Yüzyılın Anlaşması’yla ilgili temaslarını sürdürmek için Malezya'ya ziyarette bulundu.

Filistin Direniş Hareketi Hamas’ın, ABD'nin hazırladığı Yüzyılın Anlaşması’yla ilgili uluslararası temaslarını sürdürüyor.

Filistinli direniş hareketleri tarafından Filistin davasına yapılan saldırı olarak nitelendirilen Yüzyılın Anlaşması’na karşı Hamas’ın başlattığı temasların son durağı Malezya’ydı.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; Hamas’ın Eski Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Yüzyılın Anlaşması’nı görüşmek üzere dün Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a gitti.

Malezya Başbakanı Mahatır Muhammed’le bir araya gelen Halid Meşal, Yüzyılın Anlaşması’na karşı destek istedi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Meşal, Malezya Başbakanı Mahatır Muhammed’in Filistin davasına verdiği destekten övgüyle bahsetti. Meşal açıklamasında, ABD’nin planı olan Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçladığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

"Yüzyılın Anlaşması ile Ebu Dis köyü Filistin’in başkenti olacak"
Hamas'tan 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı birlik çağrısı
ABD 'Yüzyılın Anlaşması' olarak anılan Ortadoğu barış planını Ramazan'dan sonra açıklıyor

Haberler Haberleri