"Yüzyılın Anlaşması ile Ebu Dis köyü Filistin’in başkenti olacak"

"Yüzyılın Anlaşması ile Ebu Dis köyü Filistin’in başkenti olacak"

İsrailli üst düzey bir yetkili 'Yüzyılın Anlaşması' çerçevesinde "Ebu Dis köyünün kurulacak Filistin devletinin başkenti olacağını" söyledi.

İsrail merkezli Makor Rishon gazetesine konuşan İsrailli üst düzey yetkili, Kudüs bölgesinde kalan ve Filistin yönetimi altında bulunan Ebu Dis köyünün yüzyılın anlaşmasında Filistin devletinin başkenti olarak öngörüldüğünü belirtti.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; gazete, Filistin yönetimi altında bulunan fakat İsrailli askerler tarafından güvenliği sağlanan Ebu Dis köyünün Filistin yönetimine devredilmesi için çalışmaların başladığını iddia etti.

Ebu Dis köyü, Oslo Anlaşması kapsamında B Bölgesinin bir parçası olarak Filistin yönetiminin idaresinin altında yer alıyor.

Gazete, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 2018 yılında Ebu Dis köyünün Filistin devletinin başkenti olması teklifini reddettiğini aktardı.

ABD, Aralık 2017’de Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmiş, Mayıs 2018’de de Kudüs’ü resmi olarak İsrail’in başkenti olarak kabul etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.