Hindistan'da Müslüman öğrencilerin namaz kılması protesto edildi

Radikal Hindu öğrenciler, Müslüman öğrencilerin üniversite öğrencilerinin kampüste namaz kılmasını protesto etti.

Radikal Hindular, Hindistan'ın Gucerat eyaletindeki Vadodara şehrinde bulunan Baroda Maharaja Sayajirao Üniversitesi'ndeki Müslüman öğrencilerinin namaz kılmasına engel oldu.

Gucerat eyaletindeki Hindu milliyetçisi aşırı sağcı örgütlerden Vishva Hindu Parishad, Bajrang Dal ve Akhil Bhartiya Vidyarthi Parishad'a bağlı kişiler, üniversite öğrencilerinin kampüste namaz kıldığını fark etmesi sonrası duruma yoğun tepki gösterdi.

Bölgeden aktarılan görüntülerde, Hindu milliyetçilerinin, üniversite öğrencilerinin namaz kıldığı esnada Hindu tanrısı Hanuman'ı öven şarkılar söylediği görüldü.

Namaz kılanlar şikayet edildi

Aşırı sağcı Hindu milliyetçilerinin ayrıca namaz kılan öğrencileri rektörlüğe şikayet ettiği öğrenildi.

Radikal Hindular, üniversite kampüsünde namaz kılınmasının "birtakım tezgahlar sonucunda" planlanmış olduğunu savunurken kampüste güvenliğin artırılmasını talep etti.

Üniversitenin Halkla İlişkiler yetkilisi Lakulesh Trivedi yaptığı açıklamada, namaz kılan öğrencilere "danışmanlık hizmeti" verileceğini ve gelecekte böylesi durumlarla karşılaşmamak için önlemler alınacağını söyledi.

Olayın üniversite yetkililerine bildirilmesinden önce, namaz kılan kişilerin öğrenci olmadığı, bu kişilerin öğrencilerin aileleri veya tanıdıkları olduğu iddiası yayılmıştı.

Ancak daha sonra namaz kılanların söz konusu üniversitenin ticaret bölümünde öğrenim gören öğrenciler olduğu ve o gün sınav için okula geldikleri anlaşıldı.

Radikal Hinduların, zaman zaman Müslüman üniversite öğrencilerine çeşitli zorluklar çıkartmak arayışında olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

 

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İslam karşıtı Hindistan yönetimi 5 asırlık tarihi camiyi yıktı
Hindistan'da İslam karşıtı yönetim Müslümanlara ait yüzlerce evi yıktı
Hindistan'da tarihi caminin yerine inşa edilecek tapınak 2024'te açılacak

Haberler Haberleri