"Irak'ın Haşdi Şabi'ye ihtiyacı var"

Irak Fetih Koalisyonu Lideri Hadi el Amiri 'Irak’ta terörizmin devam ettiğini, bu nedenle Haşdi Şabi'ye ihtiyaçları olduğunu' belirtti.

Irak Fetih Koalisyonu Lideri Hadi el Amiri, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Dairesi Başkanı David McAlester ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Amiri’nin ofisinden yapılan açıklamada; yapılan görüşmede taraflar, Bağdat hükümeti ve AB ülkeleri arasındaki ikili ilişki hakkında görüş alışverişinde bulundu denildi.

Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; Amiri yapılan görüşmede, AB ülkeleri ve dünya ülkeleri ile olan ilişkinin geliştirilmesinin önemini vurgulayarak; AB ülkelerinin Irak’ın yeniden inşasına katılmalarını istedi.

"Bağdat hükümetinin dünya liderleri adına terörle savaştığını, bu sebeple ülkesinin büyük zarar gördüğünü" belirten Amiri, ülkesinin diğer ülkeler arasında yaşanan çatışmalara katılmak istemediğini aksine ülkeler arasındaki iletişimi geliştirmek için köprü olmayı istediğini bildirdi.

Amiri; "Haşdi Şabi’nin faaliyet gösterdiğini ve Irak’ta terörizm tehdidinin devam ettiğini, bu nedenle gönüllü güçlere olan ihtiyacın var olduğunu" bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Adil Abdulmehdi kararnameyi imzaladı: Irak'ta Haşdi Şabi varlığı sona mı eriyor?
Irak'ın kuzeyinde bombalı araç saldırısı: 2 ölü
"Bağdat Hükümeti Suriye'ye asker gönderebilir"

Haberler Haberleri