"Bağdat Hükümeti Suriye'ye asker gönderebilir"

"Bağdat Hükümeti Suriye'ye asker gönderebilir"

Bağdat Hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD’nin Suriye’den asker çekme kararının ardından 'Suriye’ye asker gönderilebileceğini' belirtti.

Bağdat Hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi, Irak’ı sınırlarındaki tehditlerden korumak için her seçeneği değerlendirdiklerini söyledi.

Abdülmehdi ayrıca, IŞİD’in savaş bölgesindeki alanını genişletmesinden ve Irak’a mülteci akınından endişe ettiğini de kaydetti.

Cumartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yla konuşan Abdülmehdi, hükümetinin ABD’den Suriye’de asker konuşlandırma yönünde bir talep almadığını, ancak bu seçeneğin konuşulduğunu belirtti.

Bağdat hükümeti, Fırat Nehri kıyısında hala belli bir alanı kontrol eden IŞİD güçlerinin sızmasını önlemek için sınırlarında asker bulunduruyor.

ABD’nin Suriye’den çekilmesiyle, Türkiye’nin YPG’ye operasyon düzenlemesinin de önünü açıyor. YPG yetkilileri, Türkiye’nin olası operasyonu karşısında "IŞİD’le mücadele için kullandığı kaynakları Türkiye’ye karşı kendisini savunmak için kullanacaklarını" söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.