Bağdat hükümetinin üst düzey yetkilileri Esed ile görüştü

Bağdat hükümetinin üst düzey yetkilileri Esed ile görüştü

Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi 'üst düzey yetkililerin Esed ile görüştüğünü, ülkesinin IŞİD ile mücadelede daha etkin rol üstlenmek istediğini' belirtti.

Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi Iraklı üst düzey yetkililerin Şam'a giderek Beşar Esed ile görüştüğünü söyledi. Bağdat hükümeti Başbakanı ülkesinin ABD'nin Suriye'den askerlerini çekmesinin ardından IŞİD ile mücadelede daha önemli bir rol oynamayı istediğini belirtti.

Abdülmehdi yaptığı açıklamada, "Suriye’de olumsuz bir gelişme olursa, bu durum bizi de etkiler. Suriye ile 600 kilometre uzunluğunda sınırımız var ve orada IŞİD mevcut" dedi.

Bağdat hükümeti Başbakanı Irak'ın inisiyatif almak istediğini ve ABD'nin Suriye'den çekilmesinin sonuçlarının ceremesini çekmek zorunda olmadığını belirtti. Medyada yer alan haberlere göre Bağdat hükümetinin üst düzey yetkilileriyle Esed arasındaki görüşme Cumartesi günü yapıldı.

ABD Başkanı Trump geçen hafta sürpriz biçimde Irak'taki ABD askerlerini ziyaret etmişti. Trump ziyareti sırasında Bağdat hükümeti Başbakanı Abdülmehdi ile bir telefon görüşmesi yapmış ve Bağdat hükümeti Başbakanını Washington’a davet emişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da 11 Ocak'ta Bağdat'ı ziyaret etmeyi planlıyor.   

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.