Almanya Trump ile aynı fikirde değil: "IŞİD'in yenildiğini düşünmüyoruz"

Almanya Trump ile aynı fikirde değil: "IŞİD'in yenildiğini düşünmüyoruz"

Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığı fikriyle ilgili olarak ABD Başkanı Trump'tan farklı düşündüklerini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığı fikriyle ilgili olarak ABD Başkanı Trump'tan farklı düşündüklerini söyledi.

Açıklamalarının bir kısmı Presse Portal'da da yayınlanan Leyen, "IŞİD'in henüz tamamen yenilmediğiyle ilgili olarak müttefikler arasında görüş birliği var" dedi.

Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekme kararı hakkında konuşan Bakan, Washington'un gelecekle ilgili planlarını henüz kimseye açıklamadığını belirtti.

Berlin'in IŞİD'in canlanmasını önlemek isteyen ülkeleri desteklediğine de vurgu yapan Leyen'e göre, mütttefiklerin savaş uçaklarına yakıt ikmali ve özellikle Irak çöllerindeki IŞİD sığınaklarıyla ilgili hava istihbaratına var olan ihtiyacı devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.