Irak'ı ziyaret eden Trump Suriye'den çekilme kararını savundu

Irak'ı ziyaret eden Trump Suriye'den çekilme kararını savundu

Irak'ta ABD askeri üssünü ziyaret eden Trump, yaptığı konuşmasında Suriye'den çekilme kararını savundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump sürpriz şekilde ziyaret ettiği Irak'ta Suriye'den çekilme kararını savundu. Başkan Trump, "Suriye'deki varlıklarının asla 'açık uçlu' olmadığını" ve "Türkiye'nin kalan IŞİD varlığını temizleyeceğini" söyledi.

Noel kutlamaları çerçevesinde Irak'ta askeri üssü ziyaret eden Trump ayrıca Suriye'den çekilme kararına karşı olanların da yakında kendisine hak vereceklerini söyledi.

Başkan Trump Suriye'den çekilme kararını önceden danışmanlarına aktardığını ancak daha sonra kalmak için ikna edildiğini belirtti. Trump, komutanların Suriye'de kalmak için ek süre talebini de geri çevirdiğini kaydetti.

Irak'tan asker çekmeyi düşünmediğini vurgulayan Trump, "Suriye’de bir şeyler yapmak istiyorsak Irak'taki askeri üssü kullanabiliriz" dedi.

Öte yandan, Trump yeni savunma bakanının atamasında acele etmeyeceğini ayrıca hükümetin tekrar açılması için Meksika sınırına duvar için gerekli bütçeyi bekleyeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.