İran’daki günlük vaka sayısında bir rekor daha

İran'da salgının görülmesinden bu yana kaydedilen en yüksek vaka sayısı kaydedildi.

İran Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarının yükselmesine ilişkin uyarıda bulundu. Ülkede Şubat ayında salgının ortaya çıkmasından bu yana kaydedilen en yüksek vaka sayısı kaydedilerek son 24 saatte 3 bin 712 kişiye Covid-19 teşhisi konuldu.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, üçüncü koronavirüs dalgasının başlaması ile ilgili olarak ISNA'nın haberine göre şu ifadeleri kullandı:

“Meslektaşlarımızın yardımı ile salgının ikinci dalgasını sınırlandırıp büyük oranda kontrol altına alabildik. Ne yazık ki önlemlere uyulmaması sebebiyle salgının tekrar yükselmesine tanık oluyoruz.”

Toplam vaka 429 bin, ölü sayısı 24 bini aştı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari tarafından düzenlenen günlük basın konferansında, son 24 saatte, 3 bin 712 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 429 bin 193 kişiye yükseldiği belirtildi. Lari, 178 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam ölüm sayısının ise 24 bin 656 kişiye ulaştığını açıkladı.

İran haber ajanslarıın aktardığına göre, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüse yönelik paylaştığı verilerde bin 817 kişinin daha hastaneye yatırıldı. Yoğun bakım ünitelerinde bulunan ve sağlık durumu kritik olan hasta sayısının 3 bin 922 kişi olduğu belirtilirken iyileşenlerin sayısı 362 bin olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı 31 şehrin 24’ünü “kırmızı alarm” durumunda tuttu. Tahran “kırmızı alarm” durumunda olan şehirler listesinin başında yer aldı.

İran’da hükümetin sağlık protokollerine uyulması şartı ile Eylül ayı başlarında izin verdiği Aşura tatilinin sona ermesinden yaklaşık iki hafta sonra koronavirüs salgınının üçüncü dalgasının etkileri görülmeye başlandı. Geçen hafta vaka ve virüse bağlı ölüm sayılarında yükselme kaydedildi.

Günlük vaka sayısında bir rekor kaydedilmeden önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de dahil olmak üzere İranlı yetkililer özellikle maske takılması gibi koruyucu önlemlere uyma oranında düşüş görülmesine yönelik bir dizi uyarıda bulundular.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Lari “Ne yazık ki, ülkemizde sağlık protokollerine riayet etme ve maske takma oranı düşüyor, aynı zamanda çoğu şehirde hastalığa yakalandığı doğrulanan ve hastaneye yatırılması gereken hastaların sayısında bir artış olduğunu görüyoruz” diyerek salı günü uyarıları tekrarladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İran'da Kovid-19 ölümleri rekor kırdı
İran'da vaka sayısı rekor düzeyde
İran'da koronavirüs: "Hastanelerde yer kalmadı"

Haberler Haberleri