İran'da vaka sayısı rekor düzeyde

İran'da vaka sayısı rekor düzeyde

İran’da son iki gündür koronavirüs günlük vaka sayısında yeni rekorlar kırılıyor.

İran'da bir gün içinde 4 bin 151 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası kaydedilirken, 2 bin 127 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Sima Sadat Lari, düzenlediği basın toplantısında, son 24 saat içinde 227 kişinin koronavirüsün yol açtığı hastalık sebebiyle hayatını kaybettiğini ve ölü sayısı toplamının 27 bin 419’a yükseldiğini bildirdi.

Resmi istatistiklere göre, kayıtlara geçen 4 bin 151 yeni vaka ile birlikte toplam vaka sayısı 479 bin 825’e yükseldi. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında tutulan kritik vaka sayısının 4 bin 200’ü bulduğuna işaret etti.

İran, geçtiğimiz ayın ortalarından bu yana koronavirüs salgınında üçüncü dalgaya girdi ve “kırmızı durum”, İran’ın 31 eyaletinden 30’unu kapsayacak şekilde genişledi. Kırmızı kategoride yer alan 26 eyalet listesinde Tahran ilk sırada yer alırken, 4 eyalette alarm durumu devam ediyor.

İran hükümeti, Tahran ve diğer bazı şehirlerde kısıtlamaları yeniden yürürlüğe koyarken, sağlık prosedürlerini ihlal edenlere para cezası uygulanmasına karar verdi. Bununla birlikte şehirlerarası hareketliliğe herhangi bir kısıtlama getirilmedi.

Yetkililer, geçtiğimiz ayın başındaki Aşura merasimleri münasebetiyle yapılan tatil sırasındaki seyahatleri koronavirüs vakalarında sıçramadan sorumlu tutarak, hükümetin sağlık protokollerine uygun olarak Aşura merasimlerinin düzenlenmesine ve bunların yapılabilmesi için belirlenen cami ve diğer dini merkezlerin (Hüseyniyelerin) açılmasına izin vermesinden sonra geldiğine dikkat çekti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.