İran'da 'acil olmayan hastalar' hastanelere alınmayacak

İran'da 'acil olmayan hastalar' hastanelere alınmayacak

İran’da durumu acil olmayanların hastanelere kabul edilmeyeceği duyuruldu.

İran’da dün koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle durumu acil olmayanların hastanelere kabul edilmeyeceği duyuruldu. Tahran Valisi başkentte salgından en fazla etkilenen bölgelerdeki kamusal alanlarda uygulanan kapanmaların süresini uzattı.

Reuters’ın haberine göre hasta kabulüne ilişkin karar Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi tarafından duyuruldu. Ancak kararın tüm ülke mi yoksa sadece Tahran için mi geçerli olduğu belli değil. Salgına tanık olan diğer ülkeler, virüsün yayılmaya başladığı ilk günlerde benzer kararlar almıştı. Ancak İran bunu ilk kez uyguluyor.

İran’da bu hafta Covid-19 salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı günlük düzeyde en yükseğe, 239 vakaya ulaşırken Sağlık Bakanlığı bu durumu salgının üçüncü dalgası olarak nitelendirdi.

Reuters, İran medyasından aktardığı haberinde İreç Herirçi’nin “Covid-19 hasta sayısının çokluğu sebebiyle bir sonraki duyuruya kadar durumu acil olmayan vakaların hastanelere yatırılmasına izin verilmeyecek” ifadelerine yer verdi.

İran, Ortadoğu’da en yüksek sayıda vakanın kaydedildiği ülke oldu.

Durumun ciddiyetini göstermek amacıyla devlet televizyonunda yapılan bir yayında koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin defnedildiği Tahran dışındaki bir mezarlıkta 211 mezar kaldığı bildirildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Herirçi’nin yanı sıra diğer İranlı yetkililer, kanser hastalığı sebebiyle Tahran’da tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren, ülkenin en önemli müzisyenlerinden Muhammed Rıza Şeceryan için hastanenin önünde toplanan vatandaşlara cenaze merasimine katılmamaları çağrısında bulundular.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.