IŞİD ihtilafları bitirdi: Sadr milisleri merkezi yönetime bağlandı

IŞİD'in Kerkük'te Sadr milislerine yönelik saldırısının ardından grup Bağdat hükümetine bağlı güçlere dahil oldu.

Irak’ta son dönemde IŞİD saldırılarının yoğunlaşmasının ardından Mukteda es-Sadr’a bağlı silahlı milis güçleri de bazı bölgelerde güvenliğin sağlanması konusunda Bağdat hükümetine bağlı ordu güçleriyle birlikte görev almaya başladı.

Karar, Sadr'a bağlı 12 milisin Kerkük'te IŞİD tarafından infaz edilmesinin ardından alındı. Irak'ta merkezi yönetimden bağımsız ayrı bir Şii yapıyı temsil eden Sadr grubu, İran destekli Şii milis gruplarla siyasi bir ihtilaf içindeydi. Ancak IŞİD'in düşmanlarını kendisine karşı birleştirme stratejisi 'son meyvesini' verdi.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim Zamli, Sadr’a bağlı Sereya Selam milis güçlerinin Tuzhurmatu, Dakuk ve Amirli bölgelerinde görev aldıklarını bildirdi.

Daha önce İran destekli paramiliter gruplardan oluşan mezhep yanlısı Haşdi Şabi güçleri, Irak ordusu bünyesine alınarak resmi güvenlik gücü statüsüne kavuşturulmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Mukteda es Sadr kimdir?
Şii lider Sadr, 11 yıl sonra Suudi Arabistan’da
"Kasım Süleymani, Sadr'ı Tehdit Etti"

Haberler Haberleri