IŞİD'den Afganistan'da 24 ayda 175 saldırı

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları örgütün Afganistan'da düzenlediği saldırılarla ilgili rakamları açıkladı.

IŞİD'e bağlı propaganda kaynakları örgütün Afganistan'da düzenlediği saldırılarla ilgili rakamları açıkladı.

Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden servis edilen rakamlara göre, 21 Nisan 2017 ila 21 Nisan 2018 tarihleri arasında IŞİD, Afganistan'ın farklı vilayetlerinde toplamda 175'den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Afganistan'ın farklı vilayetlerinde düzenlendiği belirtilen en az 175 saldırıda 1291 kişi öldürüldü. Örgütün açıkladığı rakamlara göre, en fazla saldırı yüzde 68'lik bir oranla ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde gerçekleştirilmiş.

Hükümet güçlerinden sonra en fazla Şiiler hedef alındı

IŞİD'in yayınladığı rakamlara göre, Kabil hükümetine bağlı silahlı güçlerin hedef alındığı saldırılardan sonra Afganistan'da en fazla, Hazara kavmine mensup Şii halk saldırıların hedefi olmuş. 

Örgütün 24 aylık süre içinde düzenlediği saldırılarda Kabil hükümeti güçlerinden ölenlerin sayısı, 634 olarak belirtilirken, Hazaralara yönelik düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 411 olarak ifade edilmiş.

Taliban ile yaşanan çatışmalar ve IŞİD'in gerçekleştirdiği saldırılarda ölen Taliban mensuplarının sayısıysa 207 olarak açıklanmış. 

Saldırılarda 31 ABD'linin öldürüldüğü bilgisi de örgüt tarafından aktarılan diğer rakamlar arasında.

"8 Türk öldürüldü"

IŞİD'in yayınladığı rakamlara göre, Afganistan'daki saldırılarda öldürülenler arasında 8 Türk'ün bulunduğu öne sürülüyor.

Ayrıca 24 aylık süre içinde düzenlenen saldırılarda taraflara ait 36 zırhlı aracın tahrip edildiği, IŞİD'in rakamlarında ifade edilmekte.

"Taliban'dan 49, hükümet güçlerinden 3 kişi esir alındı"

IŞİD, düzenlenen saldırılarda Taliban güçlerinden 49, Kabil hükümetine bağlı güçlerden ise 3 kişinin esir alındığını da yayınladığı rakamlarda öne sürdü.

Örgütün saldırı düzenlediği vilayetler Herat, Gur, Feryab, Cevizcan, Ser-i Pul, Nuristan, Kunar, Lagman, Nangarhar, Kabil ve Host olarak ifade edilmiş.

Örgütün en fazla saldırı gerçekleştirdiği, Nangarhar ili IŞİD'in Afganistan'daki merkezi olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

IŞİD'den Afganistan'da bombalı araç saldırısı
Afganistan'da IŞİD komutanı Taliban'a teslim oldu
Taliban, Baglan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Haberler Haberleri