Taliban, Baglan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban, Baglan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ilinde bir ilçenin Taliban kontrolüne geçtiği bildiriliyor.

Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ilinde bir ilçenin Taliban kontrolüne geçtiği bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Baglan ilinin Telev Barfak ilçesinde Taliban ve Kabil hükümeti güçleriyle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından ilçe Taliban kontrolüne geçti.

Barfak ilçesi konumu:

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Telev Barfak ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine bağlı tüm merkez ve karakolların çatışmaların ardından ele geçirildiği ifade edildi.

Mücahid açıklamasında, ilçenin kontrol altına alınmasıyla çok sayıda silah, mühimmat ve askeri aracın ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Taliban güçleri geçtiğimiz günlerde düzenlediği saldırılarda ülkenin kuzeyinde stratejik bir noktada bulunan Badahşan iline bağlı Kohistan ilçesini ele geçirmiş, Kabil hükümeti güçleri birkaç gün sonra bir operasyon düzenleyerek ilçeyi Taliban'dan geri almıştı.

Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Taliban güçleri, 25 Nisan'da yaptığı bir açıklamayla ülke genelinde bahar saldırılarının başladığını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.