Taliban beş gün içinde Afganistan'da 3'üncü ilçeyi ele geçirdi

Taliban beş gün içinde Afganistan'da 3'üncü ilçeyi ele geçirdi

Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın kuzeyinde bir ilçeyi daha Kabil hükümeti güçlerinden geri aldı.

Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın kuzeyinde bir ilçeyi daha Kabil hükümeti güçlerinden geri aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Feryab vilayetine bağlı Bilçarag ilçesi Taliban tarafından ele geçirildi.

İlçe merkezinin uzun süredir Taliban tarafından kuşatma altında tutulduğunu ifade eden kaynaklar, Taliban'ın bu sabah saldırılarını yoğunlaştırması üzerine ilçe merkezinin kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

Bilçarag ilçesi konumu:

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamadaysa, ilçe merkezinin tamamında kontrolün sağalandığı, Kabil hükümeti güçlerine ait tüm askeri noktaların ele geçirildiği ifade edildi.

5 gün içinde 3 ilçe Taliban kontrolüne geçti

Geride kalan beş gün içinde Taliban güçleri Afganistan'ın kuzeyinde 3 ilçeyi ABD destekli Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirdi.

İlk olarak 4 Mayıs tarihinde Badahşan vilayetine bağlı Kohistan'ı ele geçiren Taliban, 8 Mayıs'ta Baglan vilayetine bağlı Telev Barfak, 9 Mayıs'ta ise Feryab vilayetine bağlı Bilçarag ilçesini ele geçirdi. 

Badahşan'a bağlı Kohistan ilçesinin Kabil hükümeti güçleri tarafından Taliban'dan geri alındığına dair haberler çıksa da yerel kaynaklar bu haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ediyor.

Taliban'da geçtiğimiz gün yayınladığı bir açıklamayla, Kohistan ilçesinin kontrolünün Kabil hükümeti güçlerine geçtiği haberini yalanlamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.