İsrail Başbakanı Bennett: Seçimde aday olmayacağım

Naftali Bennett gelecek seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

İsrail'de kurduğu geniş ama kırılgan koalisyon hükümeti bir yıl gibi kısa bir sürede dağılan Başbakan Naftali Bennett, gelecek seçimlerde aday olmayacağını bildirdi. 

Sözcüsü, Bennett'in başında bulunduğu Yamina Partisi üyelerine önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağını söylediğini dile getirdi. 

"Başbakan olarak kime oy verdiklerine bakmaksızın tüm vatandaşlarla ilgilenmeye çalıştım" diyen Bennett, kısa açıklamasında, "Farklı görüşlere sahip tüm insanların birlikte çalışabileceğini kanıtladık" ifadesini kullandı.

Ancak Bennett, gelecek seçimlerde aday olmayacağını kamuoyuna net olarak açıklamadı. 

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada da Bennett'in, halihazırda Dışişleri Bakanı olan koalisyon ortağı Yair Lapid'in başında olacağı geçici hükümette başbakan yardımcısı olarak görev yapmaya devam edeceği belirtildi.

İsrail’de koalisyon hükümeti ortaklarından Başbakan Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 20 Haziran akşamı Meclisi feshederek erken seçime gitme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Koalisyon ortaklarının anlaşmasına göre erken seçime kadar Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçici başbakan olacak.

Ülkede seçimlerin ekim ya da kasım ayında yapılması bekleniyor.

Kaynak: Euronews

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Gazze'deki çocukların yüzde 80'i İsrail ablukası yüzünden psikolojik sorunlar yaşıyor
İsrail'de başbakanlık koltuğuna Yair Lapid geçti
İran: İsrail ile anlaşma yapan ülkeler vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilir

Haberler Haberleri