İran: İsrail ile anlaşma yapan ülkeler vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilir

İran: İsrail ile anlaşma yapan ülkeler vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilir

Selami, İsrail'i "İslam dünyasının ve insanlığın düşmanı" olarak nitelendirdi.

Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, Pakistan Genelkurmay Başkanı Nedim Rıza Nişan'ı İran'ın başkenti Tahran'da ağırladı.

Selami, Nişan ile yaptığı görüşmeler sırasında İsrail ile güvenlik anlaşmaları yapmaya hazırlanan Orta Doğu ülkelerinin bu girişimlerine karşı çıktı.

Selami'nin İsrail aleyhindeki mesajları, İsrail'in, İran'ın füze tehditlerine karşı koyabilmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn dahil olmak üzere birkaç Orta Doğu ülkesiyle güvenlik anlaşmaları sağlama girişimlerinin ardından geldi.

"İsrail ile güvenlik anlaşmaları yapan ülkeler vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilir"

Devrim Muhafızları ile bağlantılı Tesnim Haber Ajansı’nda yer alan bir habere göre, "Çocuk katili Siyonistler" ile ilişkilerini normalleştiren ülkelerin vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyaran Devrim Muhafızları Komutanı Selami, "Soru şu, Siyonist rejim herhangi bir politikaya sahip değilken ve kendini korumakta bile güçlük çekerken, nasıl olur da bazı İslam ülkeleri güvenlik ve ekonomik iş birlikleri mevzusunda ona bel bağlar? Bunun hiçbir temeli yok." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Selami, Pakistan Genelkurmay Başkanı Nişan ile yaptığı görüşmelerde, Tahran ile İslamabad arasında birçok alanda yakın iş birliklerine gidilmesi gerektiğinin altını çizerek, bilhassa ortak bir şekilde sınır güvenliğinin sağlanması ve "terörle mücadele" konusunda daha fazla koordineli olarak yakın iş birliğine duyulan ihtiyaca dikkat çekti.

Pakistan - İsrail ilişkilerinin normalleşeceği iddiaları

Pakistanlı bir heyetin geçtiğimiz günlerde İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirmesi İslamabad ve Tel Aviv ilişkilerinin normalleştirilmesi girişimleri olarak yorumlanmıştı.

Son zamanlarda ABD öncülüğünde Suudi Arabistan ile İsrail yakınlaşması göz önüne alındığında, ekonomik gerekçelerle Riyad yönetimiyle sıkı ilişkiler içerisinde olan Pakistan'ın da İsrail ile normalleşme aşamasında Suudi Arabistan'ın önergelerini takip edebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.