İsrail basını: Mısır'ın askeri hazırlıkları Tel Aviv'de yakından takip ediliyor

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin Mısır ordusunun son yıllardaki modernizasyonu ve Sina Yarımadası'ndaki askeri faaliyetlerini yakından takip ettiğini, bazı çevrelerde bu hazırlıkların uzun vadeli hedeflerinin sorgulandığını yazdı.

İsrail basını, Tel Aviv'in Mısır'ın artan askeri kapasitesi ve Sina Yarımadası'ndaki faaliyetlerine ilişkin endişelerini yeniden gündeme taşıdı.

News1 adlı İsrail merkezli platformun güvenlik değerlendirmelerine dayandırdığı habere göre, İsrailli karar alıcılar son yıllarda Mısır ordusunun yürüttüğü modernizasyon ve silahlanma programlarını yakından takip ediyor.

Haberde, İsrail'deki bazı güvenlik değerlendirmelerinde Mısır'ın askeri tedarik faaliyetleri ile eğitim programlarının, ülkenin batı ve güney sınırlarındaki geleneksel tehditlerin ötesine geçtiği yönünde görüşler bulunduğu aktarıldı.

Bu durumun, Tel Aviv'deki güvenlik çevrelerinde Kahire'nin uzun vadeli stratejik hedeflerine ilişkin soru işaretleri doğurduğu öne sürüldü.

Habere göre İsrail güvenlik kurumları ayrıca Sina Yarımadası'ndaki askeri hareketlilik ile bölgede altyapı, lojistik ve askeri kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmaları da yakından takip ediyor.

İsrail'in, Gazze'de başlayan savaş ve bölgesel gerilimlerin artmasının ardından sınır bölgelerindeki askeri değişikliklere daha hassas yaklaştığı ifade edildi.

Haberde, Sina Yarımadası'nın 1979 tarihli Mısır-İsrail Barış Anlaşması kapsamında özel güvenlik düzenlemelerine tabi olduğuna dikkat çekilirken, buna rağmen Kahire ile Tel Aviv'in son yıllarda bölgedeki silahlı gruplara karşı kapsamlı güvenlik koordinasyonu yürüttüğü belirtildi.

İsrail basını, Ortadoğu'da hızla değişen güvenlik ortamının birçok ülkeyi savunma stratejilerini gözden geçirmeye ve askeri kapasitelerini güçlendirmeye yönelttiğini de kaydetti.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İsrail basını: Türkiye-Mısır yakınlaşması ABD'nin radarına girdi
İsrail ve Mısır arasında Refah Sınır Kapısı anlaşmazlığı
İsrail Gazze'deki Mısır yardım heyetinden 3 gazeteciyi öldürdü

Haberler Haberleri