İsrail, Gazzeli çocukların başka bölgede tedavi olmasına izin vermiyor

İsrail Mayıs 2021 saldırılarını ve koronavirüs pandemisini öne sürerek abluka altındaki Gazze Şeridi dışında tedavi olmak isteyen çocuklar adına yapılan başvuruları reddediyor.

İsrail'in Gazzeli çocuklara şehrin dışında tedavi olma imkanı tanımadığı açıklandı.

İsrail'deki sivil toplum kuruluşu "İnsan Hakları İçin Doktorlar" tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre İsrail, şehrin dışında farklı illerde veya ülkelerde tedavi görmek isteyen çocukların başvurularını reddetti ve bu oran geçtiğimiz yıl içerisinde neredeyse iki katına çıktı.

Sivil toplum kuruluşunun verilerine göre, 2020 yılında abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yeterli tedavi imkanı bulamayıp farklı bölgelerdeki hastanelere ulaşmak isteyen çocukların başvurularının yüzde 17'si reddedildi.

Verilerde 2021 yılında ise İsrail makamları reşit olmayanlar adına yapılan başvuruların yüzde 32'sini reddetti ve geçen yıla kıyasla bu oran yaklaşık iki katına ulaşmış oldu.

Bu kapsamda İsrail'in son dönemde Mayıs 2021 yılındaki saldırıları ve koronavirüs pandemisini bahane ederek Gazze Şeridi'nde bulunan ve farklı yerlerde tedavi olmak isteyen hastalara yönelik politikasını sıkılaştırdığı görülüyor.

Öte yandan İsrail'in başvuruları reddetmesinin arkasındaki diğer sebeplerse, aile bireylerinin tedavi sürecinde çocuklara eşlik etmelerinin kabul edilmemesinden ve hastaların sağlık belgelerinde hatalar bulunduğunu öne sürülmesinden oluşuyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Gazze'deki çocukların yüzde 80'i İsrail ablukası yüzünden psikolojik sorunlar yaşıyor
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
BM'den Gazze ablukasının kaldırılması çağrısı

Haberler Haberleri