İsrailli vekil: Filistinlilere suikast düzenlemeliyiz

Filistinlilere karşı nefret söylemiyle adından bahsettiren aşırı sağcı Yahudi lider Ben-Gvir, Filistinlilere karşı İsrail ordusunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'de kurulacak yeni hükümet içerisinde Kamu Güvenliği Bakanı olarak atanma hedefinde olan aşırı sağcı Otzma Yahudit Partisi Lideri Itamar-Ben Gvir, Kudüs'te meydana gelen patlamalar hakkında konuştu.

İsrail işgali altındaki Kudüs'te iki farklı noktada meydana geldiği belirtilen patlamalarda Yahudi yerleşimcilerden 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Ben-Gvir, söz konusu patlamanın kendilerine "İntifada dönemini hatırlattığını" söyledi.

Patlamaya ilişkin üzüntülerini dile getiren Ben-Gvir, Filistinlilere karşı suikast girişimlerinin yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ben-Gvir ayrıca İsrail güvenlik güçlerinin operasyon seviyelerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Filistinli silahlı grupların intikam saldırılarını bahane gösteren Ben-Gvir güvenlik konusunda hükümet politikalarının değişmesini istediğini ifade ederken İsrail'e karşı saldırılara son vermek amacıyla Kamu Güvenliği Bakanı olmak istediğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Bahreyn'den Filistinlilerin öldürülmesini savunan İsrailli vekil Ben-Gvir'e özel davet
Kayıplar veren İsrail Batı Şeria'ya zırhlı araç takviyesi yapacak
İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir ilkokulu yıktı

Haberler Haberleri