Kayıplar veren İsrail Batı Şeria'ya zırhlı araç takviyesi yapacak

Kayıplar veren İsrail Batı Şeria'ya zırhlı araç takviyesi yapacak

Filistinli silahlı grupların işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin araçlarına verdiği zarar, İsrail ordusunu yeni zırhlı araçlar satın almaya itti.

(Fotoğraf: Plasan)

İsrail ordusunda satın alma sorumlusu, acil müdahalelerde ve direnişi bastırmak amacıyla onlarca zırhlı araç satın alacaklarını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ford F-550 tipi zırhlı araçlardan 50 adet satın almayı kararlaştırdıklarını açıkladı.

Son dönemde işgal altındaki Batı Şeria bölgesindeki Filistinli silahlı grupların eylemlerinde belirgin bir artış olması karşısında İsrail ordusunun elindeki zırhlı araçların yetersiz kaldığına, bu yüzden İsrail askerlerin Filistinli silahlı gruplara yönelik saldırılarında kullandığı araçların atılan patlayıcılardan, molotof kokteyllerinden ve taşlardan daha çok zarar görmeye başladığına dikkat çekildi.

İsrail ordusu bu ayın başında da elindeki askeri teçhizat miktarını ve zırhlı araç sayısını artırmayı planladığına dair açıklamada bulunmuştu.

İsrail ordusu ayrıca daha önce yaptığı açıklamada işgalci askerleri için 2500 adet kurşun geçirmez yelek satın alacağını duyurmuştu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.