İsrailli vekil: Filistinlilere suikast düzenlemeliyiz

İsrailli vekil: Filistinlilere suikast düzenlemeliyiz

Filistinlilere karşı nefret söylemiyle adından bahsettiren aşırı sağcı Yahudi lider Ben-Gvir, Filistinlilere karşı İsrail ordusunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'de kurulacak yeni hükümet içerisinde Kamu Güvenliği Bakanı olarak atanma hedefinde olan aşırı sağcı Otzma Yahudit Partisi Lideri Itamar-Ben Gvir, Kudüs'te meydana gelen patlamalar hakkında konuştu.

İsrail işgali altındaki Kudüs'te iki farklı noktada meydana geldiği belirtilen patlamalarda Yahudi yerleşimcilerden 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Ben-Gvir, söz konusu patlamanın kendilerine "İntifada dönemini hatırlattığını" söyledi.

Patlamaya ilişkin üzüntülerini dile getiren Ben-Gvir, Filistinlilere karşı suikast girişimlerinin yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ben-Gvir ayrıca İsrail güvenlik güçlerinin operasyon seviyelerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Filistinli silahlı grupların intikam saldırılarını bahane gösteren Ben-Gvir güvenlik konusunda hükümet politikalarının değişmesini istediğini ifade ederken İsrail'e karşı saldırılara son vermek amacıyla Kamu Güvenliği Bakanı olmak istediğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.