İsrailli aşırı sağcı lider Ben-Gvir Filistinli mahkumların koşullarını ağırlaştırmak istiyor

İsrailli aşırı sağcı lider Ben-Gvir Filistinli mahkumların koşullarını ağırlaştırmak istiyor

İsrail'deki seçimleri kazanan Likud Partisi'nin Başkanı Binyamin Netanyahu, koalisyon ortaklarıyla pazartesi günü görüşmelerde bulundu.

Aşırı sağcı milletvekillerinden Itamar Ben-Gvir'in de içerisinde bulunduğu koalisyon görüşmelerinde, esas konu kabinenin nasıl şekillendirileceğiydi.

İsrail merkezli Kanal 13'ün haberine göre, Ben Gvir, İsrail'in güvenlik gerekçeleriyle tutukladığı Filistinlilerin hapishanedeki koşullarının ağırlaştırılmasını ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya serbest bir şekilde girişini istedi.

Normal şartlarda Netanyahu, Ben-Gvir'in kabinede yer almasına sıcak bakmıyordu ancak aşırı sağcı milletvekilinin son dönemde popülerliğini artırması onu hükümette yer alacak isimler arasında öne çıkardı.

Ben-Gvir'in İsrail'de İç Güvenlik Bakanı olacağı yönünde değerlendirmeler de mevcut.

Bunun gerçekleşmesi halinde Ben-Gvir'in Filistinli mahkumlar için daha fazla kısıtlama talep etmesinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Ben-Gvir'in planları arasında Filistinli mahkumların su tüketimlerinin azaltılması gibi dikkat çeken maddeler de var.

Aşırı sağcı olan Arap düşmanlığıyla bilinen milletvekili Ben-Gvir daha önce Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere öncülük etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.