Netanyahu'nun müttefiki aşırı sağcı Ben-Gvir Filistin'de saldırıları artıracak

Netanyahu'nun müttefiki aşırı sağcı Ben-Gvir Filistin'de saldırıları artıracak

Otzma Yahudit milletvekili Itamar Ben-Gvir'in İsrail'de bakan olması durumunda Filistinlileri ve ülkedeki Arap vatandaşları hedef almaya hız verecek.

Otzma Yahudit Partisi milletvekili Itamar Ben-Gvir, ittifak yaptığı Likud Partisi'nin lideri Binyamin Netanyahu'nun kuracağı hükümette İç Güvenlik Bakanı olması durumunda Filistinlilere karşı çeşitli hedeflerini sahaya sürecek.

Jeruselam Post'un haberine göre, Ben-Gvir, İç Güvenlik Bakanı olarak atanması halinde, "Yahudilere karşı uygulanan terörizmle mücadeleye" odaklanacak.

Ben-Gvir'in ayrıca "İsrail'deki Arap vatandaşların işlediği" suçlarla mücadeleyi artıracağı, İsrail güvenlik güçleri içinde kritik değişikliklere gideceği ve Arap vekillerle diyaloga girmeden Arap vatandaşlara hitap etmeye çalışacağı aktarılıyor.

Habere göre Ben-Gvir, İç Güvenlik Bakanı olması durumunda din, muhafazakar tutumlar ve devlet arasında bir bağ kurmaya da çalışacak.

Öte yandan Itamar Ben-Gvir'in Afrikalı sığınmacılara ve İsrail'de kalıcı oturumu bulunan yabancı vatandaşlara karşı mücadele edeceği bildiriliyor.

Ben-Gvir, Filistinlilere ve İsrail'in Arap vatandaşlarına karşı ırkçı tutumlarıyla biliniyor.

ABD tarafı, Ben-Gvir'in önemli kademelere getirilmesi halinde, İsrail ile ilişkilerde olumsuz gelişmeler yaşanabileceğini kaydediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum