Filistinli kanser hastası mahkum İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetti

Filistinli kanser hastası mahkum İsrail hapishanelerinde hayatını kaybetti

Filistinli kanser hastası Nasır Ebu Humeyd’in İsrail'in hapishanelerde uyguladığı "tıbbi ihmal politikası" sebebiyle yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ramallah’a bağlı El-Em’ari Kampı sakinlerinden 50 yaşındaki mahkum Nasır Ebu Humeyd’in İsrail'in "kasıtlı tıbbi ihmal politikası" sebebiyle bu sabah (20 Aralık Salı) erken saatlerde Assaf Harofeh Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail yönetimi, El Aksa Şehitleri Tugayı'nın kurucularından ve komutanlarından kanser hastası mahkum Ebu Humeyd’i sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine dün öğle saatlerinde acil olarak Er-Ramle Cezaevi Reviri’nden Assaf Harofeh Hastanesi’ne nakletmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail'in Filistinli hasta esirlere uyguladığı "kasıtlı tıbbi ihmal" sebebiyle esir Nasır Ebu Humeyd’in her an hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

İsrail yönetimi, kanser hastası Filistinli esirin son günlerini ailesiyle birlikte geçirmesi için serbest bırakılması yönünde yapılan çağrıları yanıtsız bırakarak, Ebu Humeyd’i serbest bırakmayı reddetmişti.

Mahkum Ebu Humeyd’in sağlık durumunun Ağustos 2021’den itibaren kötüye gitmeye başladığı ve Filistinli tutuklunun akciğer kanserine yakalandığının anlaşıldığı, doktorların bir an önce kemoterapiye başlanması gerektiğini söylemesine rağmen İsrail'in tedaviyi geciktirdiği bildirildi.

İsrail mahkemesi tarafından yedi kez müebbet ve 50 yıl hapis cezasına mahkum edilen Filistinli mahkum, 2002 yılından bu yana İsrail hapishanesinde tutuklu bulunuyordu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.