İsrail'de cinsel taciz suçlularının yüzde 75'i erken tahliye ediliyor

İsrail'de cinsel taciz suçlularının yüzde 75'i erken tahliye ediliyor

İsrail'de cinsel suçlamalardan mahkum edilen kişilerin büyük bir kısmının ceza süresini tamamlamadan hapishaneden erken tahliye edildiği bildiriliyor.

İsrail'de cinsel suçlamalardan hapsedilen kişilerin büyük çoğunluğunun ceza hüküm sürelerinin tamamını doldurmadan serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

İsrail Tecavüz Kriz Merkezleri Derneği (ARCCI), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde ülkede kadına yönelik şiddetin hukuki süreçlerine ilişkin bir araştırmaya imza attı.

Derneğin yayımladığı rapora göre İsrail polisine cinsel tacizden bildirilen vakalar, 2021 yılında 6 bin 922 olarak kaydedildi.

Böylece, İsrail'de 2021 yılında cinsel suç ve taciz vakası 2020'ye göre yüzde 17 artış gösterdi.

2021 yılında 6 bin 922 cinsel suçun yüzde 83'ü kadınlara ve kız çocuklarına, yüzde 17'si de erkeklere ve erkek çocuklara yönelikti.

Öte yandan raporda 2020 yılına kıyasla yüzde 14'lük bir artışla 2021 yılında bin 187 kişinin cinsel suçlamalardan İsrail hapishanelerine atıldığı belirtildi.

Rapora göre cinsel suçlamalardan tutuklanan mahkumların 3'te biri zorunlu rehabilitasyon programlarına katılım sağlamadı.

Bu mahkumların yüzde 75'i de ceza sürelerini doldurmadan erken bir şekilde tahliye edildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum