İsrail Batı Şeria baskınında Filistinli genci katletti

İsrail Batı Şeria baskınında Filistinli genci katletti

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Cenin kentine düzenlediği baskında Filistinli bir genci vurarak öldürdü.

İsrail güçlerinin bu sabah (21 Kasım Pazartesi) işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskın sırasında İsrail askerleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda yaralanan bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Cenin’de İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu karnından ağır yaralanan Filistinli gencin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İsrail güçleri bu sabah Cenin’in El-Hedef Mahallesi’ne baskın düzenlerken, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları ve Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, mensuplarının İsrail güçleriyle çatışmaya girdiğini, İsrail güçlerine ateş açtığını ve el yapımı bomba attığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin onlarca askeri araçla Cenin kentine girdiğini ve bu sırada İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının da havadan gözetleme yaptığını, İsrail güçlerinin El-Hedef Mahallesi’nde bir evi kuşattığını ve yaralı genç eski esir Ratib El-Bali’yi gözaltına aldığını söyledi.

İsrail güçlerinin baskın sırasında bölgedeki evlerin çatılarına ve bazı dairelere keskin nişancılar yerleştirdiği kaydedilirken, hastane kaynakları yaralı iki gencin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.