Radikal Yahudi lider: Filistinlilere karşı 'kutsal intikam operasyonları' başlatılmalı

Radikal Yahudi lider: Filistinlilere karşı 'kutsal intikam operasyonları' başlatılmalı

Radikal yerleşimci grup Hilltop Youth'un liderlerinden Meir Ettinger, Filistinlilere karşı savaşta Yahudi yerleşimciler için gizli hücreler kurulması önerisinde bulundu.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı saldırılarıyla tanınan yerleşimci grup Hilltop Youth'un liderlerinden Meir Ettinger, İsrail ordusunun Filistinliler üzerinde yeterince hakimiyet sağlayamadığını savundu.

Filistin Safa haber ajansının haberine göre Ettinger, bir Filistinli tarafından dün Yahudi yerleşimcileri hedef alan saldırının ardından konuştu.

Ettinger yaptığı konuşmada, Ariel Yahudi yerleşim yerindeki saldırıya atıfla, resmi bir kurum olması hasebiyle İsrail ordusunun Filistinlileri caydırma yeteneğine sahip olmadığını söyledi.

"Orduya alternatif"

"Filistinlilere karşı Yahudi yerleşimcilerin gizli hücreler edinmesi gerektiğini" savunan Ettinger, "Orduya bir alternatif olarak, saldırıları durdurmak amacıyla Filistinlileri öldürecek silahlı askeri yerleşimci hücreleri kurmak imkan dahilindedir." diye konuştu.

"Kutsal intikam operasyonları"

Radikal Yahudi yerleşimci grubun lideri Ettinger, ordunun "komplike bir yapı" gerçekliğine dönüştüğünü vurgulamasının ardından Filistinlilere karşı savaşmanın tek yolunun Haham öğretilerinin de açıklık getirdiği kutsal intikam operasyonlarının yeniden hayatta karşılık bulması olduğunu belirtti.

Ettinger'e göre ordu ve Filistinli gruplar farklı bir yapılanmaya sahip. Bu sebeple Ettinger, Filistinli gruplar karşısında radikal Yahudi yerleşimcilerin yer almasını talep ediyor.

Radikal Yahudi Ettinger, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus bölgesinde bulunan Yahudi yerleşim karakolunda yaşıyor.

Öte yandan Ettinger'in liderliğini yaptığı Hilltop Youth'un üyeleri Yahudiler, İsrail ordusunun dini kanadı radikal Yahudi Netzah Yehuda taburunda hizmet veriyor.

Middle East Monitor'un haberine göre Ettinger'in, Temmuz 2015 tarihinde Duma kundaklama olayına karıştığı belirtiliyor.

Söz konusu olayda Dawabshe ailesinin evi kundaklanmış, aileden biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 1 çocuk da yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.