İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor.

9 Kasım Çarşamba günü Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısında ayrım duvarı yakınında Filistinli bir genç İsrail güçlerinin saldırısına maruz kalarak ağır yaralandıktan sonra hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Filistin Kızılayı Acil Yardım Müdürü Mahmud Es-Sa'di Cenin'in güneyindeki Sanur köyü ahalisinden olan bir gencin ayrım duvarının Cenin'in batısındaki Anin Köyü hizasında bulunan kısmının yakınında bulunduğu sırada İsrail güçlerinin saldırısına uğradığını, askerlerin onun bacaklarına birkaç gerçek mermi sıktıklarını söyledi.

Es-Sa'di açıklamasında İsrail güçlerinin önce onu yaralı halde esir alıp Salim Kampı'na götürdüklerini ancak daha sonra Filistin Kızılayı Acil Yardım ekiplerine teslim ettiklerini, gencin teslim alındıktan sonra Cenin'deki Razi Hastanesi'ne kaldırıldığını, çok çekmeden Sağlık Bakanlığı'nın Re'fet Ali Abdullah isimli 29 yaşındaki bu gencin hayatını kaybettiğini açıkladığını dile getirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Re'fet Ali Abdullah'ın öldürülmesinden sonra bir taziye mesajı yayınladı. Filistin halkına ve gencin ailesine başsağlığı dileyen Hamas "işgal rejiminin cinayetlerinin Filistin halkının vatanına sahip çıkma kararlılığını kıramayacağını" dile getirdi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.