İsrail ordusunun katliam timi: Netzah Yehuda Taburu

İsrail ordusunun katliam timi: Netzah Yehuda Taburu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ne iletilen taleplerde radikal Yahudi askeri oluşum Netzah Yehuda taburunun incelemeye alınması isteniyor.

İsrail ordusunun dini kanadı radikal Yahudi Netzah Yehuda taburunun Filistinlilere yönelik muamelelerinde insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği yönünde çıkan haberler sonrası taburun soruşturma altına alınması istendi.

Özellikle işgal atındaki Batı Şeria'da varlık gösteren Netzah Yehuda taburu çok sayıda insan hakları ihlalline imza attı.

Bu ihlallerden biri, yaşlı bir Filistinlinin gözaltına alındığı sırada hayatını kaybetmesi oldu.

80 yaşındaki ABD vatandaşı Ömer Muhammed Esad, Netzah Yehuda askeri birliklerince bu yılın başlarında Batı Şeria'daki Ramallah'ta gözaltına alınmıştı.

Radikal Yahudi Netzah Yehuda güçleri Filistinli yaşlı adamı elleri kelepçeli, ağzı bantlı bir şekilde sağlığına zarar verecek kötü bir pozisyonda yol kenarında bıraktı.

Daha sonra Esad'ın, kalp krizinden hayatını kaybettiği öğrenildi.

Filistinli yaşlı adamın ölümü, tepkileri de beraberinde getirdi. Filistinliler, ABD yönetiminin vatandaşının haklarına sahip çıkmasını ve İsrail birliklerini sorgulaması yönünde taleplerde bulundu.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ne iletilen taleplerde radikal Yahudi askeri oluşumun incelemeye alınması isteniyor.

Netzah Yehuda taburu kimdir?

1990 yılında ortaya çıkan taburun kurulma amacı ultra-Ortodoks erkekleri orduya çekmekti. Tabur içerisinde neredeyse tamamen radikal Yahudiler yer alıyor.

Grubun ordu yetkililerinden daha çok hahamların kontrolünde olduğu biliniyor.

Batı Şeria'da Filistinlilere karşı saldırılarıyla bilinen yerleşimci grup Hilltop Youth'un üyeleri, söz konusu tabura kayıt oluyor.

Kurulduğunda 30 personelden oluşan taburda şu an için en az bin askeri personelin bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.