İsrail, Filistin yönetimi güçlerine desteğini artıracak

İsrail, Filistin yönetimi güçlerine desteğini artıracak

İsrail yetkilileri, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerine desteğini artırmayı düşünüyor.

(Fotoğraf: Wafa)

Son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'da güvenlik konusunda ihlaller meydana geldiğini öne süren İsrail güçleri, "terörle mücadele" edebilmek amacıyla Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerine desteğini artırmayı planlıyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, pazar günü 'Batı Şeria'daki güvenlik durumunun kötüye gittiğine' işaret etti.

'Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde kontrolü sağlayamamasının güvenlik durumunda bozulmaya yol açtığına' dikkati çeken Kochavi, mevcut durumun 'terörün genişlemesi için uygun bir ortam oluşturduğunu' iddia etti.

İsrail güçlerinin artan baskınları sonrası Filistinlilerin karşılık vermesi nedeniyle İsrailli yetkililer, alınacak önlemler arasına Batı Şeria'daki Filistin güvenlik güçlerinin desteklenmesi planını da kattı.

Yahudileri hedef alan saldırılar üzerine İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınları büyük oranda artırmış durumda.

Bu baskınlarda İsrail güçleri çok sayıda Filistinliyi öldürdü ve öldürmeye devam ediyor.

İsrail'in planları arasında ayrıca Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimine mali destek sağlamak da bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.