İsrail iki haftada 4 Filistinliyi öldürdü, 248'ini yaraladı, 55 binayı yıktı

İsrail iki haftada 4 Filistinliyi öldürdü, 248'ini yaraladı, 55 binayı yıktı

İsrail güçlerinin işgal altındaki bölgelerde Filistin halkına yönelik ihlalleri devam ediyor.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlileri hedef almayı sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan "Sivilleri Koruma Raporu"nda yer alan bilgilere göre, İsrail bölge genelinde ihlallerine devam etti.

Raporda, İsrail'in 16-29 Ağustos arası dönemde Batı Şeria'da 4 Filistinliyi öldürdüğü belirtildi. Bu yıl Batı Şeria'da öldürülen toplam Filistinlilerin sayısı 75 olurken, Gazze ve Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısı ise 109 oldu.

Rapora göre 248 Filistinli İsrail'in saldırılarında yaralanırken, bunların 42'sini çocuklar oluşturuyor. Bu yıl yaralanan toplam Filistinli sayısı 6 bin 965.

İsrail'in son 2 haftada Batı Şeria'da ve bu yıl toplamda tüm Filistin'de gerçekleştirdiği diğer ihlaller ise rapora şöyle yansıdı:

- 55 bina yıkıldı (yıl genelinde 571)

- 61 Filistinli yerlerinden edildi (705)

- Yahudi yerleşimciler 14 saldırı düzenledi (431)

- İsrail güçleri 108 baskın düzenledi (2 bin 236)

İsrail'in özellikle Batı Şeria'da ihlallerinin hızla arttığı ve bunun bölge halkı için yaşamı oldukça zorlaştırdığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum