Filistinlilerin toprakları Yahudi yerleşimciler tarafından alıkonulma tehlikesi altında

Filistinlilerin toprakları Yahudi yerleşimciler tarafından alıkonulma tehlikesi altında

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin kurduğu çok sayıda yasa dışı çiftliğin varlığına resmiyet kazandırmak istiyor.

Yahudi yerleşimci hareketi olan Amana Başkanı Ze'ev Hever, Batı Şeria'da yasa dışı bir biçimde inşa edilmiş çiftliklerin varlığının yasallık kazanması amacıyla girişimlerde bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da çiftliklerin resmiyete kavuşturulması şartı, İsrail'e ait devlet arazilerinde inşa edilmiş olmasına bağlı.

Yaklaşık olarak 30 ila 35 yerleşim yerinin gerekli kriterleri karşıladığının öne sürüldüğü İsrail merkezli Haaretz haberinde, yeni düzenlemeler çerçevesinde Batı Şeria'da yeni kurulan çiftliklerin resmiyete dökülmesi planlanırken halihazırda var olan çiftliklere de resmiyet kazandırılacak.

Yahudi yerleşimciler, Batı Şeria'da zaten birçok çiftliğe sahipti ve İsrail'den gerekli izinler olmaksızın herhangi bir alanda hayvanlarını otlatabiliyordu.

İsrail'in Batı Şeria'daki Sivil İdaresi'ne göre bu yönetimin bilgisi dışında gerçekleşiyordu.

Bu kapsamda Yahudi yerleşimciler, çiftliklerin resmiyete dökülmesiyle hayvan otlatma ve veteriner izinlerinin de karşılanmasını bekleyecek.

Yahudi yerleşimcilerin beklentileri arasında yerleşimcilerin çiftlik çevresinde yapılar inşa ederek buralarda yaşayabilmeleri de bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.