İsrail'den ABD'ye: Kimse bize 'Filistinlilere ateş etme' diyemez

İsrail'den ABD'ye: Kimse bize 'Filistinlilere ateş etme' diyemez

İsrail, ABD'nin Batı Şeria'daki Filistinlilere ateş etme talimatlarını yeniden gözden geçirmesi talebine tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Yair Lapid, ABD'nin isteği hakkında, "Hayatımız için savaşan bizler iken kimse bize 'ateş etme' talimatlarını dikte edemez." açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, El Cezire Arapça servisi muhabiri Şirin Ebu Akile'nin bir İsrail askerleri tarafından öldürülmesi üzerine salı günü yaptığı açıklamada, İsrail'in bölgedeki sivillere ateş etme standartlarını gözde geçirmesi hususunda ısrarcı olduğunu bildirmişti.

Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta Cenin'deki bir İsrail baskını sırasında görev başındayken boynundan vurularak öldürülmüştü.

Lapid, açıklamasının devamında, "İsrail, gazetecinin ölümü üzerine taziyelerini iletmişti. Yoğun düşman ateşi olan bölgede böyle bir olayın meydana gelmesi çok üzücü. İsrail ordusu masum insanlara asla kasıtlı olarak ateş açmaz." ifadelerini kullandı.

El Cezire'de görev alan gazetecinin ölümü sonrası yapılan incelemelerde İsrail'in kasıtlı olarak ateş açtığını bildiren raporlar yayımlanmış olsa da Tel Aviv yönetimi gazetecinin ölümünden kendi güçlerini doğrudan sorumlu tutmuyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.