İsrail güçleri Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 206'ncı kez yıktı

İsrail güçleri Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 206'ncı kez yıktı

İsrail güçlerinin Arakib köyünü bir kez daha yıktığı bildirildi.

İsrail güçleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Nakab bölgesindeki Arakib köyünü bugün 2010 yılından bu yana 206. kez yıktı.

İsrail, ilk yıkım işlemlerini ise 27 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirmişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre İsrail, son yıkımlarla birlikte 2022 yılında onuncu yıkımı gerçekleştirmiş oldu. İsrail güçleri, bundan önceki yıkım işlemlerini ise 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirmişlerdi.

Arakib köyü 2021 yılı içinde de 14 kez yıkılmıştı.

Arakib köyü ahalisi İsrail özel polis birimlerinin sık sık köylerine baskın düzenleyerek ahaliyi rahatsız ettiğini ve kendilerini göçe zorlamak amacıyla baskı uyguladığını dile getirdi.

Köy ahalisi İsrail güçlerinin tüm baskılarına rağmen yurtlarını ve topraklarını terk etmemek için her defasında çadırlarını yeniden kurarak veya basit malzemelerle barakalar inşa ederek orada ikamet etmeye devam ediyor.

İsrail hükümeti, Arakib köyünü resmen tanımadığı için burada ikamet edenleri göçe zorlamak ve onların mülklerine el koymak amacıyla evlerini yıkıyor.

İsrail yönetiminin Nakab bölgesinde bu şekilde resmen tanımadığı 50 civarında köy bulunuyor.

Son dönemde ayrıca Nakab bölgesinde bazı köylerde Filistinlilerin arazilerine el koyma girişiminde bulunan İsrail hükümüeti"ağaçlandırma" adı altında birçok Filistinlinin arazilerini tahrip etmişti.

Ancak İsrail güçlerinin bu uygulaması şiddetli tepkilere neden oldu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.