"Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya 'boynuzlarıyla' girecek"

"Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya 'boynuzlarıyla' girecek"

Yahudiler bu seneki kutlamalarında Mescid-i Aksa'ya şofar ile girmeyi planlıyor.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek içinde Yahudilerin kutsal çalgısı olarak bilinen ve koç boynuzundan yapılan şofar çalma planlarının engellenmesi için burada nöbet (ribat) tutulması talep edildi. 

Birçok kişi ve kurum tarafından yapılan çağrıda Yahudi çetelerinin bu planlarının Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e yönelik Yahudileştirme faaliyetlerinin yeni bir parçasını oluşturduğuna dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İbrani senesinin başlangıcı kabul edilen 26 ve 27 Eylül tarihlerinde yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'yı basıp içinde şofar (boynuz) çalmayı ve raks etmeyi planladıkları ifade edildi. 

Ayrıca 5 Ekim Çarşamba gününün Yahudilerin Yom Kipur (Kefaret Günü) dedikleri özel dini bayramlarına tekabül ettiği ve o gün de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip "bağışlanma ayinleri" düzenleyecekleri belirtildi. Yerleşimciler geçen yıl o günde Mescid-i Aksa'yı basıp herhangi bir alet çalmadan ayin düzenlemişlerdi.

10 Ekim ile 17 Ekim arasında ise Yahudilerin Çardaklar Bayramı (Sukot) adını verdikleri dini bir festival düzenleyecekleri, o günlerde de Mescid-i Aksa'yı basmayı ve içinde kurbanlar kesmeyi planladıkları belirtildi. 

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani Yahudilerin bütün bu planlarının bozulması, Mescid-i Aksa içinde boynuz çalmalarına, raks etmelerine ve kurban kesmelerine fırsat verilmemesi için bu sıralarda bu kutsal mabede yolculukların ve içindeki ribatların artırılması çağrısında bulundu. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in başkan yardımcısı Kemal El-Hatib de Filistin halkının bütün kesimlerine uyanık olmaları ve gözlerini Mescid-i Aksa'ya dikmeleri, yerleşimcilerin baskınlarına ve Mescid-i Aksa içinde boynuz çalmalarına fırsat vermemeleri çağrısında bulundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.