Togo'da cihat yanlısı gruplara karşı ilan edilen OHAL uzatıldı

Togo'da cihat yanlısı gruplara karşı ilan edilen OHAL uzatıldı

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika ülkelerindeki artan varlığı Togo'yu yeniden harekete geçirdi.

Batı Afrika ülkesi Togo, ülkedenin kuzeyindeki güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçirme kararı aldı.

Buna göre Togo Meclisi, halihazırda ülkenin kuzeyi için geçerli olan olağanüstü hal (OHAL) durumunun 6 ay daha uzatılması kararı aldı.

OHAL'in Mart 2023 uzatılmasına ilişkin karar, Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.

Hükümet haziran ayında kuzey bölgesi Savana'da üç aylık bir OHAL ilan etmişti.

Togo'da 3 aydan fazla sürecek OHAL durumunun Meclis'in onayından geçmesi gerekiyor.

Meclis Sözcüsü Yawa Djigbodi Tsegan yaptığı açıklamada, "Togo halkına yönelik saldırılarla yüzleşme adına hedeflerinin tehditleri sona erdirmek için güvenlik güçlerine gereken desteği sağlamak olduğunu" söyledi.

Güvenlik Bakanı Damehame Yark'a göre OHAL'in bölgede idari ve askeri operasyonların seyrinde işlemesine katkıda bulunacağını aktardı.

Bakan Yark ayrıca, OHAL'in, karar verme sürecini hızlandıracağını ve ordu güçlerinin bölgeye yerleştirilmesini kolaylaştıracağını dile getirdi.

OHAL kararı ile bahsi geçen Savanes bölgesinde El Kaide gibi cihat yanlısı gruplara karşı askeri operasyonların daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) son dönemde faaliyetlerini bölge geneline yaydığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.