Batı Afrika ülkelerinin gündemi: Yükselişteki cihat yanlısı gruplar

Batı Afrika ülkelerinin gündemi: Yükselişteki cihat yanlısı gruplar

Batı Afrika'da artan cihat yanlısı grupların varlığı, bölge ülkelerin yanı sıra Avrupa Birliği ve İngiltere'yi de 'güvenlik tedbirleri' almaya itiyor.

Batı Afrika'nın kıyı ülkeleri, iç kesimlerden kendi topraklarına yönelmekte olan cihat yanlısı gruplara karşı iş birliğini ele almak üzere masaya oturdu.

AFP'nin haberine göre, Benin, Gana, Fildişi Sahili ve Togo yetkilileri, Accra Girişimi çerçevesinde perşembe günü bölgedeki güvenlik durumunu görüşmek amacıyla bir araya geldi.

Cihat yanlısı gruplara karşı "terörle mücadele" ortaklığını artırmak üzerine yapılan görüşmeler Gana'nın başkenti Akra'da gerçekleşti.

Önümüzdeki haftaya kadar sürmesi planlanan toplantıya Avrupa Birliği, İngiliz hükümeti, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) temsilcilerinin de katılım sağladığı bildirildi.

Accra Girişimi Genel Müdürlük Sekreterine göre, 22 Kasım'da bölgedeki devlet başkanlarının katılım sağlayacağı bir zirve yapılacak.

Söz konusu zirvede liderlerin güvenlik meselelerini ele alacağı belirtiliyor.

2012 yılından bu yana Mali'den diğer Batı Afrika ülkelerine yayılan cihat yanlısı gruplar, son dönemde bölgede saldırılarını artırmış durumda.

Öte yandan cihat yanlısı gruplar, Batı Afrika'nın kıyı kesimlerindeki ülkelerde de zaman zaman saldırılar gerçekleştiriyor.

Togo yönetimi, bu saldırılara bir önlem olarak ülkenin kuzeyinde olağanüstü hal ilan etme kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.