Batı Afrika ülkesi Togo'nun liderinden cihat yanlılarına karşı savaşa dair açıklamalar

Batı Afrika ülkesi Togo'nun liderinden cihat yanlılarına karşı savaşa dair açıklamalar

Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe, Burkina Faso ve Mali'den Togo'ya yayılan cihat yanlısı gruplar hakkında açıklamalarda bulundu.

Togo Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe, ülkenin kuzeyinde varlık gösteren cihat yanlısı gruplara karşı savaşta 40 askerin ve 100 kadar sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gnassingbe perşembe günü Togo merkezli New World TV'ye yaptığı açıklamalarda, ülkesinin Mali ve Burkina Faso'dan yayılan cihat yanlısı gruplarla mücadele ettiğini belirtti.

Togolu lider Gnassingbe ülkesine benzer şekilde Benin, Gana ve Fildişi Sahili'nin de cihat yanlısı grupların faaliyetlerinden etkilendiğini ifade etti.

Özellikle Togo savunma ve güvenlik güçlerinin 40 kadar askeri personelini yitirdiğini duyuran Gnassingbe "Ağır bir bedel ödedik." dedi.

Gnassingbe ayrıca 100 kadar sivilin de hayatını kaybettiğini ifade ederken, hayatını kaybedenlerin yarısının yabancı uyruklu kişilerden oluştuğunu aktardı.

El Kaide ve IŞİD gibi gruplara karşı mücadele ettiklerini dile getiren Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe, bu gruplara karşı ilk olarak önleme amaçlı tedbirler aldıklarını, daha sonra savunma pozisyonuna geçtiklerini ve günümüzdeyse zaman zaman saldırılar yürüttüklerini söyledi.

Öte yandan Gnassingbe, "radikalleşmeyi önleme" hedefi güden bir komite kurulduğunu ve söz konusu komite faaliyetlerinin bilhassa gençleri kapsayacağını vurguladı.

Burkina Faso'nun güney sınırından Togo ve Benin'e yayılan cihat yanlısı gruplar özellikle Togo'nun kuzeyinde aktif durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.