Afrika'da 36 saniyede bir kişi açlıktan ölüyor

Afrika'da 36 saniyede bir kişi açlıktan ölüyor

Birleşmiş Milletler yetkilileri ve insan hakları örgütleri, Afrika kıtasında ortalama her 36 saniyede bir açlık kaynaklı ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler yetkilileri ve insan hakları örgütleri, Afrika kıtasında iklim değişikliği ve silahlı çatışmaların kuraklığı  artırdığı, bunun da açlıktan yaşanan ölümlerin yükselmesiyle sonuçlandığı konusunda uyarılarda bulundu.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile uluslararası insani yardım kuruluşları Oxfam ve Care yetkilileri, Fransa'nın başkenti Paris'te yaptıkları ortak basın konferansında, Etiyopya, Kenya ve Somali'de ortalama her 36 saniyede bir açlık kaynaklı ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Afrika kıtasındaki Sahel bölgesinde 20 milyona yakın insanın gıda güvensizliği içinde yaşadığını belirten insani yardım kuruluşları, Nijer'de 430 bin kadar çocuğun ciddi beslenme eksikliğiyle karşı karşıya kaldığını belirtildi.

BM'ye göre Afrika Boynuzu'nda üst üste birçok dönemde az yağmur yağması sonucunda hasatlar büyük oranda yetersiz kaldı ve büyükbaş hayvanlar telef oldu.

Bu durumun Etiyopya, Kenya ve Somali'de 22 milyon insanı açlık tehdidiyle karşı karşıya bırakacağı düşünülüyor.

İnsan hakları kuruluşları, Batılı ülkelere 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü gıda ve insani krizle karşı karşıya olan Afrika'ya yönelik yardımları artırması ve hızlandırması çağrısında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.