Batı Afrika ülkesi Togo'da El Kaide'den ordu güçlerine saldırı: 17 ölü

Batı Afrika ülkesi Togo'da El Kaide'den ordu güçlerine saldırı: 17 ölü

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM), Savanes bölgesinde Togo ordu güçlerine yönelik düzenlediği saldırıda 17 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika'nın çeşitli ülkelerinde ordu güçlerine yönelik saldırıları devam ediyor.

El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM), Togo'nun kuzey kesiminde ordu güçlerine yeni bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklar, CNİM'in dün ülkenin kuzeyindeki Savanes bölgesinde yer alan Kpendjal vilayetinde bulunan Togo ordu güçlerine yönelik saldırısında 17 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Çok sayıda CNİM mensubunun Tiwoli bölgesindeki ileri harekat üssüne gerçekleştirdiği saldırılarda Togo güçlerine karşı ağır silahlar kullanıldığı açıklandı.

Togo kaynakları, daha sonra bölgeye intikal eden ordu güçlerinin CNİM saldırılarını püskürttüğünü belirtti.

Öte yandan 24 Kasım gecesi Benin'in Kalalé bölgesinde de ordu güçlerine saldırı düzenlendiği ve bir askerin yaralandığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin saldırının düzenlendiği bölgede geniş güvenlik tedbirleri alacağı ifade ediliyor.

Cihat yanlısı gruplar, özellikle Burkina Faso'nun güney sınırından Togo ve Benin'e yayılmıştı.

Buna karşılık Togo yönetimi, Burkina Faso sınırındaki kuzey kesiminde Mart 2023'e kadar olağanüstü hal ilan etmişti.

OHAL kararı ile bahsi geçen Savanes bölgesinde cihat yanlısı gruplara karşı askeri operasyonların daha etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

CNİM'in Togo'nun kuzeyinde zaman zaman saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor. Son saldırı Togo ordusunun en ağır kayıp verdiği saldırı olarak kayda geçmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.