Togo'da cihat yanlısı gruplara yönelik operasyonda siviller hedef alındı

Togo'da cihat yanlısı gruplara yönelik operasyonda siviller hedef alındı

Ülkenin kuzeyinde cihat yanlısı grupların saldırıları artırması hükümetin bölgede olağanüstü hal kararı almaya itmişti.

Togo ordusunun ülkenin kuzeyinde cihat yanlısı gruplara yönelik hava saldırılarında sivillerin hedef olduğu açıklandı.

Cihat yanlısı grupların Togo'nun kuzey kesimlerinde saldırılarını artırması sonrası hükümet, birtakım güvenlik önlemleri kapsamında Savanes bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) kararı aldığını açıklamıştı.

Hükümet kaynaklarından yapılan açıklamada "OHAL ilanı, (askeri operasyonlar) düzeyinde karar verme sürecini hızlandıracak ve ordu güçlerinin operasyonları daha etkin yönetilebilmesi sağlayacak." ifadeleri kullanılmıştı.

OHAL'in üç ay süreceği belirtilen kararın ardından Togo ordusunun 9 Temmuz'u 10 Temmuz'a bağlayan gece Benin ve Burkina Faso sınırına yakın bir nokta olan Savanes bölgesinde cihat yanlısı gruplara karşı düzenlediği hava saldırılarında 7 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, cihat yanlısı grupların son haftalarda sınır bölgesinde saldırılarını artırması üzerine hükümet güçleri bölgede güvenlik önlemleri alacağını ilan etmişti.

Bu kapsamda Savanes'in Natigou bölgesinde düzenlenen hava saldırıları sonucu 7 çocuğun hayatını kaybettiği ve ikisinin yaralandığı bildirildi.

Öte yandan bazı görgü tanıkları, bölgeden iki patlama sesinin işitildiğini ve bu patlamaların el yapımı patlayıcı sonucu meydana gelebileceğini aktarıyor.

Yaşamını yitiren çocukların 10 ila 15 yaş arasında oldukları belirtiliyor.

Natigou bölgesinin konumu:

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.