Hedef cihat yanlısı gruplar mı?: Bayraktar TB2 Burkina Faso'da

Hedef cihat yanlısı gruplar mı?: Bayraktar TB2 Burkina Faso'da

Batı Afrika'da görülen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracının cihat yanlısı gruplara karşı kullanılabileceği ifade ediliyor.

Doğu Afrika'da Etiyopya ve Cibuti tarafından sergilenen Türkiye üretimi olan Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçları (SİHA), gerçek zamanlı uçuş takip uygulamaları aracılığıyla Batı Afrika'da da tespit edildi.

1 Temmuz 2022 günü saat 23.30 sularında Burkina Faso'nun doğusundaki Tenkodogo bölgesinde tespit edilen Bayraktar TB2'nin Togo'ya doğru seyir halinde olduğu belirlendi.

Türkiye, Nisan 2022 tarihinde Burkina Faso yetkilileriyle ülkedeki güvenlik konularının ele alındığını ve bu kapsamda Türkiye'nin "terörle mücadele" konusundaki tecrübelerinin Burkina Faso'ya aktarılabileceği üzerinde durulmuştu.

Türkiye ile Togo arasında 2021 yılında yapılan görüşmelerde siyasi, ekonomik, ticari ve askeri alanlarda iş birliğini ilerletme üzerine anlaşma sağlanmıştı.

Togo hükümeti geçtiğimiz ay ülkenin kuzeyinde son dönemde artış gösteren bir dizi saldırıyı gerekçe göstererek güvenliği sağlamak amacıyla olağanüstü hal (OHAL) kararı aldığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.