Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırılar: 12 ölü

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırılar: 12 ölü

Burkina Faso'nun kuzey kesiminde ordu güçlerini ve onlara bağlı paramiliter grupları hedef alan bir dizi saldırı gerçekleşti.

Burkina Faso'nun kuzeyinde cihat yanlısı grupların güvenlik güçlerine saldırılarında 12 kişi öldü.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, cihat yanlısı gruplar perşembe günü ülkenin kuzeyindeki Bourzanga bölgesinde güvenlik güçlerine ve paramiliter gruplara eş zamanlı saldırılar düzenledi.

Saldırılarda üç asker ve dokuz paramiliter gücün öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Burkina Faso ordu kaynakları ise yaptığı açıklamada, yaşanan çatışmalarda 6 saldırganın öldürüldüğünü öne sürdü.

Son dönemde Burkina Faso'da saldırıların arttığı ve ülkenin tamamının bir savaş bölgesine döndüğü dikkat çekiyor.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) yetkililerinden Mahamadou Issoufou, Burkina Faso'da ülkenin yalnızca yüzde 60'ının devlet kontrolündeyken, devletin bunun dışında kalan bölgelerde kontrol sağlayamadığını iddia etmişti.

Cihat yanlısı grupların artan saldırıları

Hükümet güçlerine karşı Mali'den Burkina Faso'ya sınır ötesi saldırılar gerçekleştiren cihat yanlısı gruplar, 2015'ten bu yana saldırılarını daha da artırdı.

Saldırıların artmasını gerekçe gösteren Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba öncülüğündeki cunta, bir süre önce Burkina Faso'da askeri darbe gerçekleştirmişti.

Burkina Faso'da 24 Ocak'ta darbeyle başa geçen cunta lideri Damiba, ülkedeki şiddeti gidermenin ve güvenliği sağlamanın en büyük önceliği olduğunu vurgulasa da, darbeden sonra saldırılarda artış kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.