Burkina Faso'daki çatışmalarda 11 polis öldü

Burkina Faso'daki çatışmalarda 11 polis öldü

Burkina Faso'nun kuzeyinde bir polis karakoluna silahlı grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Burkina Faso'nun kuzeyinde bir polis karakoluna silahlı grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Perşembe akşamı Seno bölgesine bağlı Seytenga'daki bir karakola yönelik gerçekleştirilen saldırıda, 11 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ordu kaynakları, aynı gün içerisinde ülkenin batısındaki Kossi bölgesinde meydana gelen saldırıda 4 polisin ve yine ülkenin kuzeyindeki altın madeninde de 2 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Burkina Faso'nun, Batı Afrika’daki çatışma ortamında, saldırıların yoğunluğu bakımından Mali'yi dahi geride bıraktığı düşünülüyor.

Yapılan saldırıları henüz üstlenen bir grup olmadı.

Cihat yanlısı grupların artan saldırıları

Mali'den Burkina Faso'ya kadar olan bölgede hükümet güçlerine karşu sınır ötesi saldırılar gerçekleştiren cihat yanlısı gruplar 2015'ten bu yana saldırılarını daha da artırdı.

Saldırıların artmasını gerekçe gösteren Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba öncülüğündeki cunta bir süre önce Burkina Faso'da askeri darbe gerçekleştirmişti.

Burkina Faso'da 24 Ocak'ta darbeyle başa geçen cunta lideri Damiba, ülkedeki şiddeti gidermenin ve güvenliği sağlamanın en büyük önceliği olduğunu vurgulasa da, darbeden sonra saldırılar hız kesmiş değil.

2019'da kurulan ve ordu güçlerine destek veren silahlı milis grup "Vatanı Savunma Gönüllüleri" sıklıkla saldırıların hedefi oluyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.