Etiyopya ordusu envanterindeki Bayraktar TB2 SİHA'ları sergiledi

Etiyopya ordusu envanterindeki Bayraktar TB2 SİHA'ları sergiledi

Etiyopya ordusu, bir mezuniyet töreninde Türk yapımı Bayraktar TB2 ve Çin menşeli CAIG Wing Loong insansız hava araçları sergiledi.

Etiyopya ordusunda eğitimi tamamlayan pilotlar için düzenlenen bir törende silahlı insansız hava araçları sergilendi.

Etiyopya devlet televizyonunun haberine göre, ordunun eğitimi tamamlamış pilotlar için düzenlediği mezuniyet töreninde Türk yapımı Bayraktar TB2 ve Çin yapımı CAIG Wing Loong insansız hava araçları gösterime sunuldu.

Hollanda merkezli organizasyon "PAX"ın yetkilisi Wim Zwijnenburg, "Etiyopya'nın envanterindeki SİHA'ları kamuoyu önünde sergilemesi, insansız hava araçlarının kullanımları hususunda hesap verilebilirliği de ortaya çıkaracak." ifadesini kullandı.

ABD merkezli siyaset ve uluslararası ilişkiler araştırma merkezi Politico, Etiyopya yönetiminin sivillere yönelik saldırılarına dair bir rapor yayınlamıştı.

Yayınlanan raporda Etiyopya'da Abiy Ahmed Ali yönetiminin, Tigray merkezli Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ne (THKC) karşı savaşmak üzere Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını, sivillere yönelik saldırılarda kullandığı belirtilmişti.

ABD de Türkiye'nin bölgeye SİHA satmasından rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığından 2021 yılı sonunda yapılan açıklamada, iç savaşın sürmekte olduğu Etiyopya'da Türkiye'nin merkezi yönetime SİHA satışından duyulan rahatsızlığını Ankara'ya iletildiği ifade edildi.

Etiyopya'daki savaş

Kasım 2020'de bölgedeki güçlerin ve Etiyopya ulusal ordusu içindeki Tigraylı askerlerin bölgede kontrolü ele geçirmesinin ardından başlayan çatışmalar sonucu 400 bin kişinin açlığın pençesine düşerken, binlerce sivil öldürüldü, 2 buçuk milyondan fazla kişi ise kuzey Etiyopya'daki evlerini terk etmeye zorlandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.